Dvojčata teprve před několika dny poprvé opustila podzemní nory, které slouží surikatám jako úkryt a samice v nich nepozorovaně přivádějí na svět svá mláďata. "Z toho důvodu nejsme schopni přesně na den určit stáří nových potomků. Odhadujeme ho vždy podle toho, kdy se poprvé ukážou venku. Mláďata totiž zpravidla vylézají okolo tří až čtyř týdnů po narození,“ vysvětlila zooložka Gabriela Linhart.

Dvě mláďata mohou návštěvníci vidět v rozlehlé venkovní expozici spolu s dalšími sedmi dospělými jedinci. Ačkoli se většinou ve skupinách páří pouze dominantní pár, o mláďata se nakonec starají všichni její členové. "Během zimy, kdy se surikaty začnou samy stahovat do přilehlé vytápěné expozice, se je tam pokusíme odchytit a přeočkovat. V tu chvíli také zjistíme, jestli do surikatí rodiny přibyli kluci nebo holky," uvedla Gabriela Linhart.

Surikaty jsou promykovité šelmy obývající oblasti jihozápadní Afriky. Podobně jako jejich příbuzné mangusty nebo promyky si troufnou ulovit jedovatého hada nebo štíra. Obyčejně se však živí hmyzem, malými savci nebo ptáky a částmi rostlin.