Například v dvorské zoologické zahradě, které z diváckého pohledu dominovala nadílka zvířatům, o níž informujeme na jiném místě listu, mohly děti zavítat i do historicky první velikonoční dílny. Upletly si tam pomlázky a po procházce zahrady, která připomínala spíše lednové, než velikonoční datum, se aspoň mohly ohřát. „I přes nepříznivé počasí dorazilo jen v neděli do zoo několik set návštěvníků," informovala mluvčí královédvorské zoo Jana Myslivečková.

Malování kraslic, pletení pomlázek čekalo i na účastníky vrchlabské akce v neděli na náměstí T.G.M. A nejen to. Zájem byl též o zábavnou dětskou hru Vítání jara a projížďky na koních. Potlesk sklidilo unikátní vystoupení cirkusu Farma.

Na výtvory lidových řemeslníků se přišlo podívat více než dvanáct set návštěvníků do Dlaskova statku v Dolánkách u Turnova. Ti se pobavili při vystoupení folklórních souborů a osvěžili si staré velikonoční zvyky. Bylo na co se dívat. Mnozí si mohli nejen uplést pomlázku z vrbového proutí či vyrobit první píšťalku, namalovat krasličku, ochutnat velikonoční pečivo i pečené maso a uzeniny. Překvapením pro diváky se stala honička „nevěrného Jidáše" v podání dětí z muzejního kroužku nejmladších historiků a upálení jeho figuríny, kterou organizátoři chtěli oživit zdejší pozapomenutou tradici.