Skauti ze Střediska Hraničář ho do Trutnova přivezou dnes a od 15.30 do 16 hodin bude k mání na vlakovém nádraží. Následující den pro něj lze zajít na Krakonošovo náměstí mezi 17. a 18. hodinou. Případně v neděli i na Štědrý den do kostela Narození Panny Marie.

Betlémské světlo předají také skauti v Hostinném, v neděli v kostele Nejsvětější Trojice při bohoslužbě v 9 hodin. Rozdávat ho budou i v pondělí od 9 do 11 hodin na Náměstí u vánočního stromu. A pokud má někdo zájem o návštěvu a přinesení světýlka domů, stačí se ozvat na číslo 731 959 227.

Poprvé bude letos Betlémské světlo k dostání v Žacléři. „Zájemci mohou přijít dnes od 16.30 do 17.30 hodin před Městský úřad v Žacléři, kam ho trutnovští skauti také dovezou," informovala místostarostka Eva Rennerová.

Betlémské světlo je každoročně přiváženo z Betléma z jeskynní kaple, v níž se dle tradice narodil Ježíš Kristus. Přes Vídeň putuje před svátky do evropských měst. Do Čech jej pravidelně přivážejí brněnští skauti, odtud se pak šíří dále.