Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Termoprádlo se Hrubešové hodilo, krájela maso, brambory a rajčata

Pec pod Sněžkou /FOTO, VIDEO/ - Kde se vám stane, že vám servírují jídlo Markéta Hrubešová, Pavel Nový, Robert Jašków, Tomáš Pavelka nebo Hynek Čermák? Kdo si nenechal ujít sobotní 11. ročník oblíbené soutěže Krakonošův guláš, dočkal se této výjimečné příležitosti v Peci pod Sněžkou. Pokud tedy vystál dlouhé fronty, jež vytvořily davy návštěvníků.

23.9.2017
SDÍLEJ:

Herečka a také autorka pivní kuchařky Markéta Hrubešová se objevila v Peci pod Sněžkou v barvách Magyar Gulyás teamu. "Jsem nadšená," pochvalovala si atmosféru Krakonošova guláše.Foto: Deník/Jan Braun

Paprika i řapíkatý celer

Známí herci se stali součástí týmů, které od brzkých ranních hodin vařily guláše v kotlích na parkovišti u kapličky, aby finální produkt, každý s trochu jinými ingrediencemi a chutí, předaly k degustaci veřejnosti. „Stojím na našem stanovišti od sedmi hodin, nakrájela jsem brambory, šest kilo rajčat, očistila osmnáct kilo masa. Byla to šichta, takže mi už aspoň není zima,“ líčila Markéta Hrubešová, která se na cestu do Krkonoš vybavila pořádným oblečením. „Sáhla jsem do lyžařských věcí, termoprádlo se hodilo,“ prozradila.

Její Magyar Gulyás team vařil v kotli maďarský guláš, dochucený paprikou a řapíkatým celerem. „Je trochu jiný než klasický, snad proto by mohl zabodovat,“ poznamenala Markéta Hrubešová. Zabodoval u poroty, která přisoudila jejímu týmu druhé místo za vítěznou Residencí Kovárna. Ta vyhrála jak u poroty, tak u diváků.

Půvabná herečka, moderátorka, modelka a také autorka pivní kuchařky, kterou přivezla i do Pece, na sebe práskla, že guláš si na svém jídelníčku neodpírá. „V guláši mám hlavně ráda měkké maso. Knedlíček, pivečko k tomu. Jo, to je moc dobrý. A buřtguláš, který dělá moje maminka, je nezapomenutelný,“ vyzdvihla rodinnou kuchyni. Do Pece pod Sněžkou ji zlákal kamarád. „Zavolal mi, tak jsem se ráda zúčastnila. Jsem nadšená, panuje bezvadná atmosféra, dorazilo hodně lidí,“ užívala si sobotní den v horském prostředí u kotlů s guláši.

Česnek i povidla

Ani Pavel Nový na place nezahálel. V tradičních barvách Boudy Máma rozdával podpisy, ochotně se fotil s lidmi, ale také štípal dřevo a mohutnou vařečkou míchal gulášem, aby se nepřipálil. „Je to normální, bezvadný kluk,“ chválil ho Radek Ort, ředitel Boudy Máma. „Jsem tady přeci od toho,“ opáčil Pavel Nový a v mžiku s úsměvem dodal: „Jak říká Radek, jsem taková námezdní síla.“ Oblíbený herec se zapojil do soutěže Krakonošův guláš již posedmé. „Kdyby se mi tady nelíbilo, tak bych sem nejezdil,“ měl rychlou odpověď.

Během soboty průběžně testoval i konkurenci. „Zjistil jsem, že letos je velmi tvrdá. Ochutnal jsem všechny guláše. Až na dva má podle mě šanci vyhrát každý. Kolem nás jsou samí špičkoví kuchaři,“ hodnotil uznale. Přesto nejvýš viděl svůj tým. „Jsme dobrý! Jde taková fáma, že nejlepší je Bouda Máma,“ použil rýmovačku.

Šéf Mámy měl očekávání po loňském primátu u diváků i poroty mírnější. „Letos jsme přišli s úplně novou metodou. Dali jsme do guláše cibuli, papriku, kmín, česnek, protlak, švestková povidla a pořádně jsme to zarestovali. V tomhle obrovském kotli to ale není žádná velká kuchařina. Viděl bych to do třetího fleku,“ odhadoval Radek Ort. To se vyplnilo, Bouda Máma získala třetí místo v hodnocení diváků, za Residencí Kovárna a hotelem Horizont. „Na to, že je hnusný počasí, dorazilo hodně lidí. Na guláše v Peci si prostě už zvykli,“ řekl.

Pořadí Krakonošova guláše

Hodnocení diváků (Cena Jardy Dostálka): 1. Residence Kovárna, 2. Hotel Horizont, 3. Bouda Máma.
Hodnocení poroty (Pohár města Pec pod Sněžkou): 1. Residence Kovárna, 2. Magyar Gulyás team, 3. Ballantines team.

Autor: Jan Braun

23.9.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
AREÁL VĚZNICE v Žacléři je v žalostném stavu. Po zaplacení ho má nyní převzít nová majitelka.

Věznice v Žacléři má kupce. Ještě nezaplatil

Ilustrační foto

Ukončená i pokračující série. A pět tref Hochmana

Rybám uškodili predátoři a tuhá zima. Bude jich méně

Královéhradecko - Rybníky postupně vydávají svá šupinatá bohatství. Výlovy jsou v plném proudu a rybáři postupně hodnotí výsledky. Na ty závěrečné je ještě brzy, ale už teď je zřejmé, že se někde na celkovém množství ryb podepsala tuhá zima. Škodili také predátoři.

Z hornické bašty je skanzen

Žacléř /FOTO/ - Taková to byla pýcha. Čtyři staletí žacléřského hornictví dnes připomíná už jen industriální skanzen.

Cena povinného ručení plíživě stoupá. Pojišťovny na něm tratí

Povinné ručení by mělo podražit. Důvod je prostý, už delší dobu nevydělává a pojišťovny na něm navíc tratí. Kdo zdražení pocítí nejvíce a kdy k němu vlastně dojde, vysvětluje Zbyněk Kuběj, analytik neživotního pojištění Partners.

Vyprodané Uffo ozářil operní mág Adam Plachetka

Trutnov /FOTO/ - Operní hvězda v Trutnově. Sólista Vídeňské státní opery Adam Plachetka zazpíval v pondělí večer před vyprodaným sálem trutnovského Uffa muzikálové melodie v rámci hudebního festivalu Trutnovský podzim.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení