„Jméno vám nepotvrdím, mohu jen říct, že jsem minulý týden podal žalobu pro pomluvu na ženu, která pracuje v trutnovské nemocnici. Případ byl předán k trutnovskému soudu,“ sdělil státní zástupce Jan Dostál.

Informaci o své obžalobě Iva Řezníčková, předsedkyně odborů v trutnovské nemocnici, zastupitelka a také asistentka poslance Zdeňka Ondráčka, potvrdila. Je jí kladeno za vinu, že měla napsat pomlouvačný email na bývalou vrchní sestru v nemocnici. „Obžaloba pro pomluvu mi skutečně v minulých dnech přišla. V podstatě záhy potom, co jsem oznámila kandidaturu,“ potvrdila Iva Řezníčková. „Mám důkazy o tom, že jsem žádný mail neposlala a ničeho, co je mi kladeno za vinu, jsem se nedopustila. Nemám zapotřebí řešit vrchní sestru. Počkám na soudní jednání, kde to doložím,“ řekla Deníku Řezníčková.

K obžalobě se zatím nechce vyjadřovat ani OV KSČM v Trutnově. „Nemám k tomu dostatek informací, abych to komentoval,“ řekl předseda trutnovských komunistů Jaroslav Ondráček. Chystané soudní jednání na kandidaturu Ivy Řezníčkové do Senátu nemá legislativně žádný vliv. „U přihlášek nyní zkoumáme pouze to, zda mají v pořádku všechny potřebné náležitosti. Pokud by byl někdo obžalován, dokud není odsouzen, musí se na něj pohlížet jako na nevinného, tedy ctít presumci neviny,“ řekl Jiří Masařík, vedoucí odboru kanceláře města Trutnova. Oficiální seznam kandidátů bude známý 26. listopadu, kdy kontrola dokladů skončí.