Autorka, která píše strhující příběhy z afrického prostředí, tentokrát zvolila závažné téma, týkající se obchodu s léky, které zabíjejí. Po románech Děti nikoho, Karibu Keňa, Dobrovolnice a Očarovaná a Lovci lebek líčí Hana Hindráková tentokrát drsný život v africké Keni, kam se před lety dostala jako nadšená dobrovolnice.

Místem jejího posledního románu Smrtící byznys je Uganda. Napodobeniny léků, které se vyrábějí v Asii, obsahují mnohdy i chemikálie. Jsou životu nebezpečné a obchod s nimi bohužel kvete. Novinka má strhující děj a spisovatelka ho pojala i jako osvětu. Hrdinka knihy Ellen dorazí do Ugandy, země plné bídy, aby na zdejší klinice pomáhala trpícím dětem. Iluze o léčbě ji brzy přejdou. Děti, které dostaly falešné léky na malárii, totiž umírají. Když se Ellen obrátí na tamní Organizaci pro boj s falešnými léky, udělá osudovou chybu. Nemohla tušit, že za výnosným kšeftem stojí někdo s hodně dlouhými prsty… Ona teď musí zachránit jak děti, tak sebe.

„Nesmírně čtivý a napínavý příběh vás donutí přemýšlet o nespravedlnosti světa, o moci peněz a chamtivosti lidí,“ komentovala novou knihu například Nela Boudová. „Od první věty čtivé, zasvěcené, napínavé a odvážné. Doporučuji!“ dodala Tereza Kostková.