V průběhu rekonstrukce je plánovaná úplná uzavírka ulice. Realizátor stavby se ale bude snažit v maximální možné míře umožnit do ulice vjezd v denní době, kdy nebudou probíhat práce. Tedy před osmou hodinou ranní a po čtvrté hodině odpolední.

„V částech, kde bude pracovat technika, stavbou nebude možné projet. Je tedy třeba počítat s tím, že ulice nebude průjezdná po celou dobu rekonstrukce. Ve fázi, kdy bude probíhat pokládka finálních povrchů, bude ulice přechodně zcela uzavřena,“ uvedla tisková mluvčí města Turnova Marcela Jandová.

Prostor od křižovatky U Raka. Tady práce 20. března začnou.
Turnovská ulice Antonína Dvořáka bude mít nový kabát, práce potrvají do října

Místní obyvatelé v ulici Durychov dostanou kompletní informace o harmonogramu rekonstrukce a plánovaných omezeních přímo do schránek ještě před zahájením stavby.

Práce zahrnují odvodnění a celkovou rekonstrukci komunikace v délce 327 metrů. Ulice Durychov patří mezi nejprudší silnice ve městě, je velmi úzká, omezení v průběhu přestavby se zásadně dotkne především místních obyvatel. Dodavatelem stavby je firma COLAS CZ a celková investice bude více než 6,5 milionů korun.