Bojovali v disciplíně military paintball, která se svými pravidly snaží co nejvíce přiblížit reálnému bojovému střetu. Odehrává se v reálných prostředích bez použití umělých překážek, hráči používají vojenskou výstroj a maskování, hraje se podle scénářů napodobujících reálné situace, dbá se na kooperaci, disciplínu a taktiku.

Každý tým má svého velitele a rozdělené úlohy, týmy podléhají společnému hlavnímu velení. Pokud to umožňuje prostředí, je povoleno používat neranivou pyrotechniku (dělobuchy, petardy, dýmovnice). Hráči mají k dispozici omezenou munici, aby byli donucení taktizovat a reálně přebíjet.

Účastníci si Operaci Krakonoš užili a pochvalovali si ji. "Sice jsme to projeli, ale přesto jsme si to náramně užili. Je moc fajn, že jsou ještě lidé, co takové akce dělají a hráči co na ně jezdí," hodnotil akci na webu military-paintball.cz uživatel Chico. "Za celý tým děkuji organizátorům za hru. Parádně jsme si to užili. Červený tým byl tentokrát výrazně lepší. Díky protivníkům i spoluhráčům za parádní boje," připojil další účastník Kadaitcha.