Pod pokličku kuchařského umění nechá v gastronomickém kalendáři postupně nahlédnout Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu. Prozradí vždy alespoň jeden z receptů na pokrmy, v Horizontu v konkrétním měsíci nabízené hostům. Po jahodách a meruňkách patří gastronomii srpna a září v hotelu houby. Zkuste si jednu z dobrot, kterou zde v režii oblíbeného šéfkuchaře připravují, uvařit i vy. Rozhodně půjde jako vždy o lukulský zážitek

Recept na bramborové taštičky plněné hříbky, podávané s červeným zelím dušeným s červenou řepou

Suroviny na čtyři porce:

Bramborové těsto 0,21 kg vařených brambor, 1ks vejce, 0,1 kg hrubé mouky, sůl. Vařené brambory smícháme s vejcem, moukou a solí. Vytvoříme těsto, které rozválíme a vyrábíme malé taštičky, které plníme směsí z hub.

Houbová směs 0,1 kg čerstvých hub, 0,1 kg žampionů, 0,04 kg pórku, 0,1 l smetany, 0,06 kg sýru eidam, sůl, 0,04 kg hladké mouky,0,1 l oleje. Směsí z hub, 1/2 pórku a sýru naplníme taštičky z bramborového těsta, které vaříme ve vroucí osolené vodě cca 10 minut. Ze smetany, žampionů a druhé poloviny pórku připravíme omáčku, kterou podáváme s taštičkami.

Červené zelí dušené 0,8 kg červené zelí, 0,06 kg špeku, sůl, kmín, ocet dle chuti, 0,06 l oleje, cukr krupice, 0,07 kg mouky hladké, 0,12 kg cibule. Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky. Osolíme, přidáme cukr, kmín, ocet a dusíme do měkka. Na pánvi si osmažíme špek nakrájený na kostičky, cibuli a po chvíli zasypeme moukou. Vyrobíme si jíšku, kterou zahustíme zelí a necháme povařit cca 30 minut.

(žem)