Program pro celé rodiny se odehraje v Trutnově a Mladých Bukách. Skiareál v Mladých Bukách od 9 hodin, nabídne program spojený s poznáváním Krkonoš a zpřístupní například bobovou dráhu nebo Baldův svět. Trutnovská část akce se odehraje na prostranství před Uffem od 10 hodin.

Zájemci z Mladých Buků mohou přijet pohádkovým vlakem. Na parkovišti u soudu se uskuteční během soboty dřevosochařská soutěž, klání v pojídání pálivých jídel, k vidění budou sokolníci, připravena je přednáška o Rýbrcoulovi v Uffu a mnoho dalšího.

Mýtické a mystické bytosti vyjdou v 19.30 průvodem od Uffa na náměstí, kde se ve 20.30 hodin koná premiéra filmové pohádky o Rýbrcoulovi.

Otevřené hospody s hudbou, tancem a zábavou  Většina restaurací se už v pátek chystala na neobvyklou akci, kterou město dosud nezažilo. Jde o Otevřené hospody, ve kterých se v povolebním večeru v sobotu mohou lidé pobavit a poslouchat hudbu. Skoro třicet kapel různých žánrů zahraje v sobotu od 21 hodin večer ve zhruba deseti podnicích po Trutnově.

Zájemci tak mohou korzovat od jedné hospody či kavárny ve městě ke druhé, potkávat známé, sousedy, poslouchat muziku, bavit se a třeba i tančit. Co ušetří na vstupném, protože koncerty jsou zdarma, mohou utratit za jídlo a pití.

Do projektu, kterým chtějí pořadatelé ze spolku Rýbrcoul - duch hor, oživit město, se zapojily: Pivnice Kotva, Restaurace Pohoda, Restaurace Jednička, Irish pup, Restaurace For 3, Restaurace Rozmarýnek, Restaurace Pod Hradem, Hotel Grand Luxory, Kavárna Uffo Trutnov.

Kromě toho se ve Voletinách koná Festival Fire in heaven, který je ovšem se vstupným 150 korun. Hudba bude znít i na JazzComboParty ve vlaku , který vyjíždí z Trutnova do Svobody nad Úpou ve 21.30 hodin a zpět pojede ve 22.30 hodin. Na cestu je potřeba zakoupit za 25 korun místenku.