„Zúčastnilo se ji čtyřiačtyřicet škol z celé republiky. Celkem poslaly do soutěže 706 prací," sdělila Vanda Kotíková z Hankova domu, který je spolu se zoologickou zahradou organizátorem akce. „Odbornou porotu, která v jedenácti kategoriích vybírala nejlepší práce, vedl už tradičně výtvarník Miroslav Barták," doplnila Kotíková.

Počet účastníků každým rokem stoupá a není jednoduché vybrat z nich ty nejlepší. Opět se dařilo malým výtvarníkům ze Dvora Králové, kteří vyhráli všechny kategorie základních škol, líbily se práce žáků ZŠ Podharť, Strž a Bílá Třemešná. Uspěl i výtvarný kroužek Hankův dům, který se věnuje předškolákům.

Mezi tvůrci ze Základních uměleckých škol se prosadily děti z Jeseníku, Mostu, Písku i Dvora Králové. Celkem bylo oceněno 39 jednotlivců a kolektivů.

„Žáci III. třídy vytvořili papírovou plastiku papouška ara, kterého pojmenovali Káťa. Práce to byla náročná, ale s nadšením všech zúčastněných vznikl papoušek téměř jako živý," uvedla učitelka Kateřina Píšová ze Základní a Praktické školy Dvůr Králové. Papoušek vyhrál kategorii Objekty. Nejlepší keramici jsou ze ZUŠ Dvůr Králové. Výstava bude přístupná ve vile ředitelství zoo.