Rodiči mláděte jsou samec původem z Německa a samička z Polska. Obě zvířata byla vpuštěna do expozice k talapoinům severním, s nimiž se potkávají i v původním prostředí v Africe.

Tělo malého růžovočerného hlodavce pokrývají měkké bodlinky, které v dospělosti ztvrdnou. Pokud se osinák cítí ohrožen, dokáže s nimi na ocase chřestit. Ve volné přírodě obývá hlavně lesy, kde šplhá a skáče po stromech. Živí se plody a stonky rostlin.