Základní školy Strž a 5. května získají odborné učebny. „Zatímco na ZŠ 5. května vznikne učebna pro výuku fyziky a chemie, na ZŠ Strž půjde o odbornou učebnu zaměřenou na přírodní vědy, tedy fyziku, chemii, zeměpis a přírodopis,“ přibližuje mluvčí radnice Miroslava Kameníková. Město za stavební práce a za nákup vybavení zaplatí téměř 3,2 milionu korun, proto požádalo prostřednictvím MAS Královédvorsko o dotaci.

Během prázdnin dojde k dalším stavebním akcím menšího rozsahu. „V MŠ Elišky Krásnohorské proběhne rekonstrukce šaten a sociálního zařízení, v MŠ Roháčova se bude jednat o vybudování výdejny jídel a rekonstrukci výtahu, v MŠ Slunečná dojde k výměně svítidel v ložnicích, a v MŠ Drtinova a MŠ Dvořákova k výměně koberců ve třídách. Rekonstrukce sociálního zařízení bude provedena také ve školní jídelně v ulici Školní.

Již během jara byla dokončena rekonstrukce venkovního hřiště u ZŠ Strž, které se nyní pyšní novým povrchem z umělé trávy, bylo provedeno odvodnění drenážním systémem a areál je nově oplocený. Hřiště slouží pro potřeby školy a sportovním klubům, například volejbalistům,“ vyjmenovala Miroslava Kameníková.

Ilustrační foto - uzavírka
Začíná oprava krajské silnice