Recepty na jarní pokrmy, které mohou být krajovou specialitou, případně rodinným stříbrem či překvapivým kulinářským zážitkem, můžete posílat ode dneška až do 4. 3. pomocí mailové adresy ceskovitajaro@denik.cz nebo přes www.denik.cz. Recept lze zaslat i poštou spolu s vyplněným kuponem na adresu Deník, Marketing – Česko vítá jaro, Přátelství 986, 104 00 Praha 10 – Uhříněves. Můžete využít i vyplněný kupon z našeho Deníku a přinést do redakce, jejíž adresa je uvedena v tiráži. Podrobná pravidla celé soutěže najdete na stránkách www.ceskovitajaro.cz.

Naše odborná regionální porota zasedne 5. března a vybere recept, který bude Královéhradecký a Pardubický kraj reprezentovat v celostátním finále. To má termín 15. a 16. března v Praze, kde naši finalisté uvaří svůj recept, asistovat jim bude vybraná celebrita (loni např. herečka Veronika Žilková). Na stránkách www.ceskovitajaro.cz bude moci hlasovat pro nejlepší z vybraných čtrnácti regionálních receptů, najdete je i 28. března v příloze Deník plný vaření, který přinese i další zajímavosti nejen z finálového klání.

Všichni finalisté získají hodnotné ceny, vítěz se může těšit na parní troubu.