Například Harrachov má ale stále velmi dobré podmínky. „Na svazích leží až čtyřicet centimetrů technického sněhu a lyžovat se tam zřejmě bude nejméně do konce března," řekl náčelník tamní lanovky Milan Goč.
V Harrachově včera večer startuje Mistrovství světa v letech na lyžích, lyžaře na sousední sjezdovce by ale omezit nemělo. „Při cestě lanovkou budou mít navíc mnohem lepší výhled na skokany, než lidé v hledišti," poznamenal Goč. Pozor si musí dát návštěvníci jen při příjezdu do areálu, kvůli očekávanému náporu návštěvníků bude doprava městem jednosměrná a parkovat se bude i podél silnic. Na dopravu a bezpečnost tam budou dohlížet desítky policistů nejen českých, ale i z Polska a Německa.

Velmi dobré podmínky nabízí lyžařům také Tanvaldský Špičák. „Pořád nám jezdí tři sjezdovky – červená, modrá a černá. Stále jezdí i lanovka a také zalomený vlek. Na Severáku jezdí čtyři vleky," řekl Pavel Bažant, ředitel Ski Bižu, která největší jizerskohorská střediska provozuje. Oba areály zůstanou v provozu jen do neděle. „Uvidíme jaké bude počasí, podle toho bychom to pustili ještě znovu příští víkend," poznamenal.

Zimní sezonu už ukončili na Javorníku u Liberce, v Bedřichově, Josefově Dole, Příchovicích, Pasekách nad Jizerou. Sezona už prakticky skončila i v Rokytnici nad Jizerou. „Sníh rychle mizí, svahy už neupravujeme, lanovka pojede do neděle v hodinovém intervalu pro běžkaře," řekl ředitel Spartaku Rokytnice Jiří Krtička. Sjezdové tratě jsou podle něj uzavřené a neupravují se. „Je ale jen na lyžařích, zda si to dolů sjedou," poznamenal ředitel Krtička.

Včera se nelyžovalo ani v oblíbeném areálu v Rejdicích. Důvodem byla úprava areálu. Od pátku do neděle se tamní vleky opět rozjedou. Do neděle se bude lyžovat také ve středisku Desná – Černá Říčka, na Benecku v Krkonoších a také Ve Vysokém nad Jizerou a Jablonci nad Jizerou. Jak dál, rozhodnou provozovatelé podle počasí. To v krkonošských Vítkovicích zůstane středisko v provozu až do příštího víkendu. „V sobotu 23. března máme tradiční příjezd Krakonoše, takže do neděle se tu určitě bude lyžovat," řekl starosta Milan Rychtr.