V letošním roce otevřeli již 1. dubna, hlavní sezona je pak letos prodloužena a to na období od 12. května do 16. září. V hlavní sezonu bude otevřeno denně od 9 do 18 hodin. Do poloviny května si tak na prohlídku hradu mohou zájemci dojít o víkendech a svátcích.

„Kaple je bohužel kvůli zřícení části parkánu stále nepřístupná veřejnosti, ale prohlídkový okruh skalním hradem je kompletně otevřen,“ zvou organizátoři.

Parkán se zřítil již před rokem a půl, v říjnu roku 2010, po dlouhotrvajících deštích, které provalily podpěrnou zeď nádvoří. Od té doby se snaží obec Malá Skála jako majitel hradu a vyhlídky Pantheon o opravy a shání peníze na všech stranách. „V loňském roce jsme se žádostmi neuspěli, nyní aktualizujeme podklady pro žádost o finance na Ministerstvo životního prostředí,“ popsal Michal Rezler, starosta Malé Skály.

Obec proto hrad pronajala opět za nižší částku než v minulosti. Prohlídka skalního hradu je individuální. Po zaplacení vstupného obdrží návštěvníci průvodcovský text a klíč od hradní branky. Po předchozí dohodě je pro skupiny možné zajistit za příplatek průvodce.