"Ještě v letošním roce se vykoupou v nově otevřeném krytém bazénu první návštěvníci," řekl Ondřej Matoušek, vedoucí projektu ze stavební společnosti Metrostav DIZ. "Zahájení komplexních zkoušek je naplánováno na září a říjen, od prosince zkušební provoz," dodal.

Ve Vrchlabí je i v zimě v plném proudu výstavba krytého bazénu.
Krytý bazén ve Vrchlabí dostavíme do srpna, hlásí stavbaři. Město hledá ředitele

Momentálně probíhá montáž nosných ocelových konstrukcí tobogánu, ve výrobě je ocelové schodiště na toboganovou věž. "V bazénech jsou instalovány nerezové boky, které se osazují ze stavebního hlediska jako první, protože se na ně vážou fixační dobetonávky, napojení podlah, hydrostěrek a dlažeb. Samotné nerezové dno se pak instaluje těsně před napuštěním vodou v průběhu srpna před komplexními zkouškami," vysvětlil Matoušek.

Stavbaři v současné době dokončují práce na hrubých podlahách v bazénové hale v prvním podzemním podlaží, obkladech, dlažbě v zázemí a šatnách. Ve druhém podzemním podlaží se usilovně pracuje na bazénové technologii, vzduchotechnice, topení a rozvodech.

Stavba krytého bazénu ve Vrchlabí je v plném proudu.
Podívejte se, jak roste stavba bazénu ve Vrchlabí. Hotové jsou unikátní základy

"Dokončené jsou montáže prosklených fasád a kruhových oken. Taktéž je osazen a zasklen vyhřívanými skly i světlík na střeše prvního podzemního podlaží. Bazénová hala má obložené železobetonové průvlaky exotickým dřevem nad hlavním plaveckým bazénem. Velmi náročnou částí bylo vybudování vzduchotechnických kanálů podél jižní fasády, které máme dokončené," detailně popsal vedoucí projektu průběh stavby.

Ve Vrchlabí se rozjela stavba krytého bazénu. Hotový má být v říjnu příštího roku.
VIDEO: Ve Vrchlabí se budou lidé koupat pod zemí. Už příští rok v zimě?

"Na budoucí terase máme osazenou zámečnickou konstrukci pro slunolam, vyrábíme ocelové schodiště na tobogánovou věž a v nejbližších dnech proběhne montáž ocelové konstrukce přístavku. Strojovna vzduchotechniky v prvním podzemním podlaží má již osazené dvě hlavní klimatizační jednotky. Máme hotové přípojky vodovodní, dešťovou a splaškovou. Zahájení komplexních zkoušek je naplánováno na září a říjen. Od prosince poté zkušební provoz," uvedl Ondřej Matoušek.

Krytý bazén bude. Zastupitelé Vrchlabí schválili výstavbu za 188 milionů korun.
Zastupitelstvo Vrchlabí kývlo na bazén, postaví ho Metrostav za 188 milionů