Tým zdejších kuchařů a cukrářů získal na klání, které je svým způsobem mistrovstvím republiky, dvě třetí místa a čestné uznání. A proč je úspěch dvojnásobný? Soutěž je určena především pro obory kuchař a cukrář, za SŠIS soutěžili žáci oboru hotelnictví. Navíc to byla pro většinu první účast na větší soutěži. „Protože je náš širší soutěžní tým tvořen především žáky 1. a 2. ročníků, předpokládáme, že v dalších letech dosáhneme ještě větších úspěchů,“ komentoval úspěch ředitel školy Petr Vojtěch. Školu reprezentovali Ondřej Rejl, Šimon Vajrauch a Kristina Kittnarová.

V kategorii Cukrář bylo úkolem vyrobit uměleckou skulpturu z předepsaných materiálů. Studenti z dvorské „hotelovky“ vytvořili šachovnici s kompletní krabicí figurek. Za to získali bronz.

Také na kuchaře čekal nelehký úkol. Museli připravit rautovou mísu pro osm osob a jeden inovativní hlavní pokrm. Druhým úkolem byl finger food (pokrmy, které můžete jíst prsty, bez příborů) a vegetariánské tříchodové menu. Soutěžící se připravovali na akci v kolektivu svých spolužáků, kteří tak měli šanci se s postupem přípravy také seznámit. Ředitel Petr Vojtěch ale upozornil, že pro studenty je důležitější než samotná soutěž možnost konfrontace s kolegy z odborně zaměřených škol a poznávání moderních forem gastronomie. „To jim dává v dalším životě možnost ucházet se o práci i v těch nejlepších provozech,“ vysvětlil.

Proto se snaží škola pro studenty zajistit účast v soutěžích nebo různé kurzy nad rámec osnov, například baristický.