Odhadované příjmy jsou sice o 54 milionů korun nižší, vedení města ale počítá s tím, že rozdíl vyrovná zůstatkem z předchozích let.

Na investice vyčlení zhruba 150 milionů korun. Necelých 64 milionů spolkne dokončení nákladné rekonstrukce školní budovy v Schulzových sadech, většinu peněz ale město dostane formou dotace. Dalších 19 milionů korun je potřeba na rekonstrukci Čelakovského ulice spojenou s obnovou vodovodní a kanalizační sítě a zhruba 6 milionů na modernizaci speciální školní učebny v Podharti.

V plánu je oprava silnice a chodníků v ulici Pod Safari (5,2 milionu) a pokračování rekonstrukce fasády Hankova domu (4,1 milionu). Sportovní hřiště s umělým povrchem na letním stadionu by mělo stát 3,5 milionu korun. 

Do chystané expozice textilního tisku chce radnice vložit 2,5 milionu.

Další peníze hodlá investovat do sdílené učebny robotiky a informatiky (2,3 milionu), na další etapu výstavby metropolitní sítě (2 miliony), rekonstrukci bytů na sociální bydlení (1,7 milionu) a na dopravní techniku pro jednotku dobrovolné hasiče v Žirči (1,2 milionu korun).

Ilustrační foto.
Cena vody stoupá, potrubí je totiž bezednou dírou na peníze