Hřišť vyrostlo v České republice již padesát. Jedno z těchto zařízení v hodnotě 1,5 milionu korun by mohlo stát i v Turnově. O tom, kde hřiště vyrostou, rozhodne veřejnost v hlasování. Potrvá až do 8. března. Hlasovat je možné prostřednictvím webových stránek www.lidl-rakosnickova-hriste.cz nebo na facebooku Lidl Česká republika. V letošním roce má společnost v plánu postavit 10 Rákosníčkových hřišť.

Místem předání semilské ceny bude ples

Semily - Cenu města Semily za rok 2014 udělí představitelé radnice na plese, který se uskuteční tuto sobotu od 20 hodin v Kulturním centru Golf. K tanci a poslechu na plese zahraje taneční orchestr Big „O" Banda hostem večera bude herec, zpěvák a držitel ceny Thálie Jan Kříž.

Podnikatelé se mohou zviditelnit zdarma

Turnov - Mezinárodní veletrh cestovního ruchu Holiday World začíná příští čtvrtek a hostit ho bude areál holešovického výstaviště. Město Turnov se na něm prezentuje v rámci stánku Libereckého kraje. Podnikatelé z Turnovska mají možnost prezentovat své propagační materiály. Stačí, když je do soboty dodají do Regionálního turistického informačního centra v Turnově. Službu poskytuje město zdarma. „Jde o nejvýznamnější akci svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy. Veletrh cestovního ruchu je spojen s gastronomickým veletrhem Top Gastro a Hotel a s veletrhem golfového vybavení a turistiky v České republice Golf Show," upozorňuje Eliška Gruberová z příspěvkové organizace města Turnovské památky a cestovní ruch. Veletrh Holiday World představí širokou škálu prezentací mnoha zemí a domácích regionů. Atraktivní součástí tohoto veletrhu je rozsáhlý doprovodný program pro odborníky i laickou veřejnost.

Do Pohody nesmí návštěvy. Do odvolání

Turnov - V Domově důchodců Pohoda se obávají chřipkového onemocnění. A tak se musí jeho obyvatelé smířit s tím, že za nimi nikdo nemůže přijít na návštěvu. Rozhodlo o tom vedení Zdravotně sociálních služeb Turnov a požádalo veřejnost a rodinné příslušníky, aby až do odvolání toto opatření respektovali.