O víkendu 29.11. až 1. 12. se konají již osmé Gastronomické dny šéfkuchaře Jiřího Švestky. Probíhají maximálně dvakrát ročně, trvají pouhé tři dny, ale zážitek zůstává na celý rok, stejně jako zájem přijet i příště. A zvědavost, co šéfkuchař Švestka připraví tentokrát. Pokud Gastronomické dny v Hotelu Horizont neznáte, určitě si udělejte čas a vyrazte do Pece pod Sněžkou rozšířit si gastronomické obzory. O zmíněném víkendu na konci listopadu totiž šéfkuchař Jiří Švestka s týmem předvádějí to nejlepší z jejich kuchařského umění. V Horizont café&restaurantu servírují vybrané pokrmy a speciality, k nimž jsou doporučena skvělá moravská i zahraniční vína.

Vrcholem Gastronomických dnů jsou oba poslední listopadové večery, páteční (29.11.) a sobotní (30. 11.). Od 19 hodin se bude servírovat pětichodové degustační menu, doplněné víny ze známého vinařství Chateau Valtice. Jednotlivé chody průběžně okomentují šéfkuchař hotelu Horizont Jiří Švestka a ředitel Vinných sklepů Valtice David Šťastný. Těšit se můžete na předkrm, tři hlavní jídla, dezert a vybraná vína, snoubící se s daným pokrmem. Na oba večery je rezervace předem nutností. Více informací o Gastronomických dnech naleznete na www.hotelhorizont.cz.

Gastronomické menu, doplněné víny

• Pirožek z nudlového těsta plněný špenátem a ricottou, vařený ve vývaru, sypaný parmazánovými lupínky, doplněný jemnou pažitkovou omáčkou a jemně ovoněný lanýžovým olejem.

Vína: Neuburské 2011 pozdní sběr, obec Dolní Dunajovice, trať Pod Slunným vrchem, Sylvánské zelené 2012 pozdní sběr, Premium Collection, obec Valtice, trať Za humny.

• Filet z okouna marinovaný a pečený na olivovém oleji, servírovaný na rizotu s lesními hříbky sypaném hoblinami parmazánu a jemně zakápnutém dýňovým olejem.

Vína: Rulandské šedé 2011 výběr z hroznů, barrique, Premium Collection, obec Brod nad Dyjí, trať Lusy, Rulandské bílé 2011 výběr z hroznů, obec Valtice, trať Jižní svahy.

• Husí prsíčko marinované a připravované v sous vide, servírované s dýňovým pyré a bramborovými nočky s ricottou

Vína: Rulandské šedé 2011 výběr z hroznů Premium Collection, obec Dolní Dunajovice, trať Kraví hora, Ryzlink vlašský 2011 VOC Mikulov.

• Rumpsteak z vysokého roštěnce z mladého býčka podávaný na restované zelenině s pikantní omáčkou, dekorovaný smaženou červenou řepou.

Vína: Rulandské modré 2012 VOC Mikulov, Frankovka 2009 výběr z hroznů, barrique, A+ Collection, obec Dolní Dunajovice, trať Pod slunným vrchem.

• Lívance podle originálního receptu Magdaleny Dobromily Rettigové doplněné borůvkovým ragú a pěnou z vanilky.

Vína: Muškát moravský 2011 pozdní sběr, obec Brod nad Dyjí, trať Dunajovický kopec.

Cena degustačního menu včetně ochutnávky vín je 790 korun.