V každém kraji odměnila společnost jednoho šťastlivce tabletem Samsung a další čtyři výherce hodnotnými cenami. V Královéhradeckém kraji se díky soutěži vytřídilo 750 kusů starých spotřebičů. Šťastnou výherkyní tabletu se stala Miluše Břoušková z Hostinného.

Téměř 3 tisíce lidí ze stovek obcí po celém Česku soutěžilo ve sběru starého elektra. Za každých pět spotřebičů donesených na sběrný dvůr dostali razítka do herního letáku.

S tím se pak mohli účastnit velkého slosování. Soutěž Sbírej a vyhraj probíhala od listopadu loňského roku do letošního února. „Zájem občanů nás potěšil. Někteří nám dokonce poslali i deset letáků, což znamená, že museli odevzdat na padesát starých spotřebičů. Je to důkaz, že v domácnostech zůstává stále velké množství nefunkčních věcé, které je možné získat k recyklaci," pochvalovala si Hana Ansorgová, manažerka soutěže z neziskové organizace Asekol. Ta se zabývá zpětným odběrem elektroodpadu a mimo jiné provozuje například známé červené kontejnery. Díky soutěži se podařilo jejím organizátorům vybrat 14 555 starých spotřebičů, zejména všemožné drobné elektro, jako mobilní telefony, počítačové myši a klávesnice a další věci.

Na Liberecku byli obyvatelé ještě zodpovědnější. Odevzdali 2165 takových věcí a poslali 433 letáků. Tablet tam získal Daniel Bobvoš z Hrádku nad Nisou.