V Královéhradeckém kraji ráno ještě zůstávaly zbytky rozbředlého sněhu i na dálnici D11 a na silnicích prvních tříd na Jičínsku a Hradecku. Pozor si musejí dát řidiči na silnici I/16 v obcích Ohařice, Dolní Lochov, Holín a Ohaveč na Jičínsku. Silnici tam pokrývá ledovka a tvoří se kolony, uvedla policie.

U Sobotky na Jičínsku na silnici druhé třídy 281 na zasněžené silnici ráno uvázlo osobní auto. Stejnou silnici u Mladějova ráno zablokoval spadlý strom. Na silnici u Nového Města na Hradecku se srazilo nákladní auto s osobním. Také u Holohlav na Hradecku se srazily osobní a nákladní auto.

Na Pardubicku je podle společnosti ČEZ kvůli poruše na vedení vysokého napětí bez dodávek energie 900 domácností, havárie zasahuje oblast Kladruby nad Labem, Řečany nad Labem a Zdechovice na Pardubicku. Podobný problém mají i v Královéhradeckém kraji, kde energetici evidovali poruchu na vedení vysokého napětí na Rychovsku. V lokalitách Kostelce nad Orlicí, Synkova a Tutlek se ocitlo zhruba 700 domácností bez elektřiny. 

Další sněžení by mělo přijít v sobotu 

V následujících hodinách připadne na severu Čech dalších až šest centimetrů, jinde bude sněžit jen ojediněle. Meteorologové ráno zrušili výstrahu před novou sněhovou pokrývkou na většině území, do středečních 15:00 trvá jen pro sever Čech.