Při této příležitosti se jmenin dočkají také dva nejmladší přírůstky. Nová jména pro mláďata vzácných afrických primátů, které v České republice chová pouze Zoo Dvůr Králové, vyberou český ochranář Arthur Sniegon a Robin Böhnisch, fotograf, cestovatel a poslanec Poslanecké sněmovny České republiky. Slavnostně je oba také pokřtí.

Dvorské zoo se chov drilů mimořádně daří. Narodila se tu už čtyři mláďata a skupina se rozrostla na deset členů. Dva nejmladší přírůstky, samec a samička, dostanou v sobotu nová jména. Jedno ze jmen vybere mladý ochranář Arthur Sniegon. Ten se poslední roky věnoval především ochraně slonů proti pytlákům, například v Kamerunu, který je i jednou z mála oblastí, kde se drilové v současné době vyskytují.

Drilové černolící přicestovali do dvorské zoo v létě 2015 a zabydleli se ve venkovních prostorách, které dříve obývali lvi. Prostor výběhu byl od návštěvnické části původně oddělen vysokými skleněnými předěly, které nyní nahradily vodní příkopy. „Odebráním skel chceme zpříjemnit zoo návštěvníkům. Bez skleněných bariér jsou si lidé se zvířaty bližší. Navíc odstraníme past na zpěvné ptáky. Jsem rád, že jsme s tím začali právě u drilů. Budeme v tom pokračovat i na dalších místech zoo, kde to podmínky a bezpečnost dovolí," řekl ředitel Zoo Dvůr Králové Přemysl Rabas. Slavnostní program proběhne u výběhů drilů na konci pěšího safari ve 13 hodin. Kromě něj však mají návštěvníci možnost navštívit také nově otevřenou výstavu známkové tvorby manželů Knotkových, kteří se ve svých dílech věnují ztvárnění zvířat celého světa.