Zmrzačená fenka ale nepřestávala bojovat o život - a záhy se na ni usmálo štěstí. To když si její fotky všimla jedna Londýňanka a za pomoci nadace Wild at Heart Foundation převezla Maggie z Libanonu do Velké Británie. Fenka tak byla zachráněna z nevyhovujících podmínek, vyhráno však stále neměla. Než totiž byla nabídnuta k adopci, musela podstoupit celou řadu operací.

Na pobřeží Kamčatky hyne mořský život, podle potápěčů uhynulo téměř všechno, co žije v hloubce od pěti do deseti metrů
U ruského pobřeží záhadně hynou mořští živočichové. Potápěči mluví o zkáze

Novou majitelkou Maggie se stala 25letá Kasey Carlinová z anglického Brightonu, která fence záhy zřídila profil na Instagramu, který se v současnosti pyšní více než 440 tisíci sledujících. Kvůli přerodu Maggie v internetovou celebritu dokonce Kasey opustila svou práci v psím útulku a začala se o její profil starat "na plný úvazek".

Důležité lekce 

"Naučila mě i ostatní tolik věcí," říká o Maggie její nová majitelka. "Všichni jsme to už slyšeli, říkali nám to už jako dětem, ale ona mi to každý den připomíná. Zachájte s druhými tak, jak chcete, aby oni zacházeli s vámi. Nesuďte knihu podle obalu, láska zvítězí nad vším, žijte naplno, pomáhajte ostatním a pokud tomu opravdu věříte, dokážete cokoli. Každý den mi připomíná, abych byla lepším člověkem," dodala Kasey pro server Bored Panda

Hromadný úhyn slonů vyvolala podle vědců otrava sinicemi, které zamořily vodní plochy
Tragédie vysvětlena: experti přišli na to, proč v Botswaně záhadně umírají sloni

A jak se "zázračné" feně daří dnes? Maggie se navzdory své slepotě stala canisterapeutickým psem a dnes společně se svou paničkou navštěvuje nemocnice či pečovatelské domy. Doma ji kromě Kasey děla společnost i Mishka, o něco mladší fenka rasy Aljašský klee kai. 

"Nepřestává mě udivovat, kolik se o ni nyní zajímá lidí. Velmi dlouho se o ni nezajímal nikdo, její majitelkou jsem se stala proto, že ji nikdo jiný nechtěl. Jsem ráda, že jsem se mohla se světem podělit o příběh s dobrým koncem," uzavřela Kasey. 

Zázrak jménem MaggieZdroj: Simona VotyováNa knížku o Maggie se mohou těšit i čeští čtenáři. Vydat ji chce spisovatelka Simona Votyová, která je Kasey Carlinovou v úzkém kontaktu. Knížka by měla vyjít ještě před Vánoci díky crowdfundingové sbírce na Hithitu, která stále probíhá a přispět můžete i vy. Výtěžek z následného prodeje knihy poputuje i Kasey Carlinové a jejím psům a v Česku také stanici pro týrané psy Raffael.